Intrebari Frecvente

Orice fisier grafic primit de la client trebuie sa respecte urmatoarele cerinte generale:

1. Fisiere acceptate: ACCEPTAM FISIERE PDF STANDARD X1-A, CU BLEED DE MINIM 3 MM
2. Grafica in Corel sau Illustrator se trimite cu fonturile convertite la curbe
3. Utilizarea bleed-ului: 2 – 3 mm
4. Formatul de culoare utilizat: CMYK
5. Rezolutia imaginilor trebuie sa fie minimum 300 dpi
6. Daca se opteaza pentru lacuirea selectiva, trebuie trimis separat un fisier vectorial cu elementul grafic ce urmeaza a fi lacuit selectiv

In cazul cartilor de vizita transparente, pe langa cerintele mentionate mai sus, trebuie sa se tina cont si de urmatoarele specificatii:

1. Tinand cont de suportul utilizat (plastic transparent) recomandam utilizarea unor elemente grafice minimaliste, renuntarea la background-ul de tip fonta plina sau imagine.
2. Cartile de vizita transparente nu pot fi printate fata-verso. Imprimarea se realizeaza pe o singura fata.
3. Elementele grafice si textul care urmeaza sa apara albe pe folia transparenta trebuie puse sub forma a 3% Cyan.
4. Elementele grafice si textul care in grafica sunt puse cu alb vor fi transparente la tipar.

Asiguram livrarea oriunde in tara prin curier rapid.

Bunul de tipar reprezintă acordul clientului asupra formei finale a machetei ce urmează a fi printate. Numai după obținerea bunului de tipar, lucrarea poate fi tiparită.

Timp de mai multe decenii, tiparul offset a fost singura modalitate de a imprima o imagine color pe hârtie. În momentul de față există mai multe metode de imprimare a imaginilor color. Pentru tirajele de mari dimensiuni însă, tiparul offset rămâne cea mai bună variantă din punct de vedere al raportului între preț și calitate. Procesul de tipărire offset implică transferul de cerneală lichidă de pe placa tipografică pe o suprafață intermediară (cum ar fi un cilindru cauciucat) și de pe acesta pe suportul final  reprezentat de hârtie. Pentru obținerea plăcilor tipografice este nevoie de separarea culorilor conținute într-o imagine.

În funcție de informațiile din cererea de ofertă, colegii noștri din departamentul comercial vă vor sugera cea mai potrivită soluție pentru proiectul dumneavoastră. Primul criteriu care se ia în considerare pentru a face această algere este tirajul, însă trebuie ținut cont și de alte caracteristici tehnice.